puckinusa.reismee.nl

"Happy Birthday Poekie"

Hiii, how are you?

(Correcte reactie: I’m great! How are you?)

Na een paar dagen te zijn bijgekomen van een heerlijk verjaardagsweekend in Portland leek het me weer een prima moment om een nieuwe update te schrijven over het leven in Salem en omstreken! Hoewel iedereen me hier elke keer met medelijden aankeek wanneer ik zei dat ik afgelopen 3 februari net geen 21 werd, heeft het de pret niet minder gedrukt. Vrijdagavond begon al feestelijk met m’n roommate, de andere vier internationale meiden (Merel, Joana, Josefine en Maha), nog vier nieuwe Franse vrienden (Ludwig, Olivier, Lea en Oiana) en andere Amerikaanse luitjes in Scott’s appartement voordat we naar een van de houseparty’s downtown gingen. En ja, die party’s zijn net als in de films: iedereen loopt met red cups in de hand, is aan het bierpongen, zwetend in de woonkamer aan het dansen of bezig met high worden. Dit laatste wordt met zo’n regelmaat gedaan dat Nederland er bij verbleekt. Merel woont op de campus in Residence Hall "Doney", maar de nickname van dit gebouw luidt "Stoney Doney", omdat het er simpelweg altijd net even wat anders ruikt. Merel slaapt dus erg lekker, zoals je al kunt raden.

Anyway, om precies 12 uur werd er door iedereen luidkeels Happy Birthday gezongen voordat we (ook heel typisch) een half uur later door politie (met zwaailichten en het hele pakket) naar huis werden gestuurd, iets wat hier blijkbaar best normaal is. Weer thuis werd ik heel lief verrast met een ‘Happy Birthday Poekie’ taart door de meiden en ook m’n schatten in Nederland hadden een uitgebreid felicitatiefilmpje met z’n allen in elkaar geknutseld.

De volgende dag konden we lekker uitbrakken in de trein naar Portland. We werden opgewacht door onze ‘gidsen’ Alejandra en Zack die we hier hebben leren kennen op een feestje. Daar hebben we met acht stuks geslapen en werden we met de auto (wat hier echt een must have is) rondgeleid door de stad. Zo hebben we de beroemde boekwinkel Powells gezien (met zijn eigen plattegrond), lunch gehaald bij foodtrucks, de Rose Garden gezien zonder rozen (we waren iets te vroeg in ’t seizoen…), beroemde Donuts, ijs en natuurlijk goeie Portlandse koffie gehaald (zie foto's). ’S Avonds namen we een Uber naar het lichtfestival en aten daarna supper bij een hipsterachtige patio met verlichte kraampjes. Na de nog tot late afterparty ontbeten we zondagochtend met een dikke stack Amerikaanse pancakes, waar de Nederlandse drie keer in passen . Portland is een grote, maar toch een vredige en vriendelijke stad. Ik ben verliefd!

Zondag bekeken we met andere studenten op groot scherm de Superbowl. Het sportleven gekoppeld aan de universiteit maakt hier een groot deel uit van de campus. De atleten trainen dagelijks minstens twee of drie uur. Tot nu toe houd ik me nog ook netjes aan een sportschema (ook mede door de dagelijkse toetjes en cookies…) en het meegenomen tennisracket is ook al een aantal keren gebruikt. De basketbal- en baseballwedstrijden zijn hier leuk om te zien en ook de Trail Blazers gaan we binnenkort aanmoedigen!

Zo vriendelijk als Portland is, zo zijn de studenten op de campus hier ook. Iedereen mag zijn en zich kleden zoals ie wil, wat ik prachtig vind om te zien! Iedereen wordt hier geaccepteerd zoals ie is, iets waarvan Nederland af en toe nog van kan leren. Zo rukte ook de gehele universiteit uit op Martin Luther King Day om vrijwilligerswerk in Salem te doen. Hetzelfde gebeurde tijdens de Women’s March, een dag waarop alle straten hier roze kleurden. De invasie van tweehonderd nieuwe Japanse studenten deze week werd ook met open armen ontvangen.

School en feestjes zijn hier best netjes gescheiden: huiswerk doe je vaak doordeweeks en in het weekend worden de houseparty’s, potlucks of live music party’s rond ge-sms’t. Jazz en funk zijn erg populair hier (yes!) en ook ik heb me eraan gewaagd om in een jazz combo (zie foto's) te drummen. Saxofonisten zijn hier in overvloed en in elke Residence Hall staat een grote pianovleugel die nog bijna elke dag uitnodigt om er wat op te spelen. Naast feesten vullen we onze weekenden ook mooi met tripjes naar de sneeuwpistes (zie foto's), mooie steden en de prachtige natuur van Oregon. Eugene en haar mooie watervallen staan dit weekend op de planning, daarna wordt het ‘snowshoeing at Crater Lake’. Awesome, right?

Fun Fact: je kan ook bij de film onbeperkt refill voor je schaal met popcorn krijgen. Mjam!

Bye, friends!

Reacties

Reacties

Mia

Je maakt heel wat mee Puck.een spannende ervaring.Denk wel aan je lijn hè? Nog heeeeel veel avonturen en ik kijk al uit naar het volgende blog.Knuffel van mij.

Mia

Je wordt vast een internationAle drummer.!!!!!!hier is het ook feest.Carnaval.Nog veel plezier daar met al die party,s.!!

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!